Leder Reparatie Kit Mannol 9803

Leder Reparatie Kit Mannol 9803

€14,95
  • Levertijd:1-2 dagen
Leder Reparatie Kit Mannol 9803 ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Levertijd:1-2 dagen

Leather Repair Kit - een handige en gebruiksvriendelijke kit voor het herstellen van oppervlakken gemaakt van natuurlijk en kunstleer en vinyl. Het kan zowel worden gebruikt voor de reparatie van auto-interieurbekleding en -panelen, als in het dagelijks leven voor de reparatie van meubels, leren kleding, schoenen, tassen en koffers, fournituren, evenals stoelen van boten, motorfietsen en andere motorvoertuigen, daken van cabrio's, enz.

Eigenschappen:
- Repareert eventuele gaten, scheuren, sneden, brandwonden op lederen en vinyl oppervlakken, evenals deuken op laatstgenoemde;
- De kit bevat hittebestendige reparatiemiddelen van zeven kleuren, zodat u tijdens het mengen alle tinten kunt krijgen. De tint die overeenkomt met het te behandelen oppervlak kan worden geselecteerd met behulp van de bijgevoegde tabel;
- De kit bevat een set van drie vellen hittebestendig papier met de meest voorkomende texturen van leer en vinyl;
- Het gewenste resultaat wordt bereikt zonder noemenswaardige kosten.

Toepassing:
1. Bereid het beschadigde gebied voor en maak het schoon.
Reinig het beschadigde gebied met een huishoudelijke stofzuiger. Zorg ervoor dat het gebied droog is voordat u met het werk begint. Knip de versleten plekken en overtollige draden voorzichtig af, evenals de verkoolde randen met een schaar of een mes. Verwijder bij het branden al het verkoolde materiaal. Geef de plaats van beschadiging gladde randen - u zou een gat in het materiaal moeten krijgen met gladde randen.
2. Plaats de stoffen achterkant onder het beschadigde gebied. Gebruik een spatel om de achterkant van de stof onder het gat in stap 1 te duwen. Om grote gaten groter dan 6 mm te repareren, knip je de achterkant van de stof iets groter dan het resulterende gat. Gebruik een spatel om de achterkant van de stof glad te strijken. Lijm de achterkant van de stof aan de binnenkant met vinyllijm. Droog met een haardroger.
3. Kies een hittebestendig papier met de textuur die het beste past bij de textuur van het beschadigde oppervlak. Teken op de achterkant van het geselecteerde vel hittebestendig papier de omtrek van het beschadigde gebied. Hiermee kunt u het warmteoverdrachtspunt voor het gereedschap correct positioneren in punt 8.
4. Herstel diepe schade. Gebruik voor diepe schade, zoals op een vinyldashboard, doorzichtige vinyllijm met vulmiddel en een spatel om het beschadigde gebied waterpas te stellen tot het oorspronkelijke oppervlakteniveau. De lijm zal tijdens het drogen een beetje krimpen, waardoor er een leegte ontstaat die later wordt opgevuld met een gekleurd reparatiemiddel.
5. Gebruik de tabel voor de kleurkeuze of identificeer empirisch een set reparatiecomposities die, wanneer ze worden gemengd, de nodige schaduw zullen creëren. Meng deze set in de benodigde hoeveelheid in de mengbeker om de gewenste tint te krijgen. Controleer of de tint overeenkomt door een kleine hoeveelheid van het mengsel in het onbeschadigde oppervlak te wrijven en verwijder het vervolgens met een doek.
6. Breng het reparatiemengsel aan. Zodra de vinyllijm droog is, gebruikt u een spatel om het mengsel gelijkmatig en voorzichtig op het beschadigde gebied aan te brengen. Veeg overtollig materiaal rond het gat of beschadiging weg. Bedek het schadegebied niet.
7. Plaats hittebestendig papier met de structuur op het te repareren gebied. Lijm het bovenop de reparatiemix en zorg ervoor dat de gemarkeerde contour zich direct boven het beschadigde gebied bevindt. Verplaats het niet. Als de reparatie op een verticaal oppervlak plaatsvindt, bevestig het papier dan met tape erop.
8. Warmtebehandeling. Dit is een zeer belangrijke fase in het reparatieproces. Zet het strijkijzer aan en laat het minstens vier minuten opwarmen tot een hoge temperatuur. Plaats de punt van het hulpmiddel voor warmteoverdracht direct op het strijkijzer en laat een paar minuten opwarmen vanaf het strijkijzer. Druk vervolgens het gereedschap op hittebestendig papier tegen de werkcontour en strijk het te repareren gebied in een cirkelvormige beweging met een kleine inspanning gedurende 20-30 seconden. Verwijder het hittebestendige papier uit het gerepareerde gebied.

De kit bevat:
Hittebestendig reparatiemiddel van zeven kleuren (zwart, blauw, groen, rood, bruin, wit en geel) - 7 stuks.
Vinyllijm - 1 st.
Stof backing - 1 st.
Set hittebestendig papier met drie verschillende texturen - 3 stuks.
Tabel voor het selecteren van een schaduw - 1 pc.
Spatel - 1 st.
Mengcapaciteit - 1 PC.
Warmteoverdrachtstool - 1 st.

Tags